13# Porkkana-inkiväärimehu
Tein maanantaimehun itselleni,
eli laitoin noin 1 dl Biotta-porkkanamehua ja raastettua, tuoretta inkivääriä mukiin. Sauvasekoittimella pikaisesti sekoitus, vettä päälle ja valmis. Raikasta on, terveellistä ja hyvää!
Oranssihkon ihonvärini salaisuus (vrt. Ruotsin miljonääriäidit) ei muuten ole solarium tai itseruskettavat, vaan porkkanamehu. Tykkään vihannesmehuista muutenkin, mutta porkkana on aina ollut suosikkini.
On ihan mielenkiintoista nähdä, että ihminen todella on sitä mitä syö. Spirulinalla sain itseni jopa vähän vihertäväksi, eli selvästi syöty ruoka näkyy myös ulospäin. Tällä kaavalla:
Kookosvoi + porkkana = oranssi iho.
Oliiviöljy + spirulina = vihreä iho.
Maksamakkaraa ei tee mieli.
Yritin samalla vähän googlettaa inkiväärin terveysvaikutuksia joita on paljon, mutta ehkä pärjäämme Wikipedialla.
”Inkivääriteellä hoidetaan niin vilustumista kuin vatsavaivojakin. Sitä on käytetty myös pahoinvoinnin estämiseen niin merimatkojen kuin raskaudenkin aikana.”
Miten sen nyt miettisi? Eli aina kun menee Tallinnaan tai Amorellalle, on hyvä muistaa porkkanamehu ja ennen kaikkea tuore inkivääri?
Käytän itse ja suosittelen muillekin.
1 Responses to “13# Porkkana-inkiväärimehu”
Porkkanamehu voi olla maksatoksista isoina annoksina korkeasta a-vitamiinipitoisuudesta johtuen.