Huvin ja urheilun vuoksi.

8# ruokavalion kulmakivet

Tässä nykyisen syömistyylini perusta. Tätä ei kysytty, mutta kerron silti.

En ole koskaan pitänyt ruokavalion kanssa tiukkaa linjaa, ainakaan pitkiä aikoja. Olen rento syömisten suhteen ja haluan että asiat on helppoja. 

Joskus kuulen olevani kummallinen, tai että ”miksi Kukka-täti syö päiväruokaa illalla?”, mutta toisaalta lähisukulaistani siteeraten, ”se on aina syönyt ihan kummallisesti.”

Mustikka ei ole kummallinen, se on mustikka. 
marjat
P
ohjaltaan ruokavalio on tämä. Perussetti on Samilta, olen sorvannut itselle sopivaksi (ehkä liikaakin, kyselyittä lisännyt sekaan sitä sun tätä, kuten satunnaisesti karkkia). Nyt teen Johannan kanssa Kevätsiivouksen, joten tarkennan itsekin perusrunkoa. Tulkaa mukaan ryhmään! 

1. Paljon vettä.

– lue myös esim. 1# Juo vettä! sekä Vesi osa II, ja Aloita tästä
– veteen voi lisätä Molkosania (auttaa vatsan ja suoliston toimintaa)
– itse laitan joskus myös omenaviinietikkaa
– veteen voi lisätä sitruunaa ja MSM-jauhetta
– tai juoda veden sijaan kylmää vihreää teetä
– veden juominen on ”tylsä ohje”, mutta ennen kuin kyllästyy ohjeeseen, kannattaa nyt vaan ensin juoda sitä vettä. =)

2. Ruoan laatu

– laatu ratkaisee mielestäni enemmän kuin määrä tai ajoitus (huom: mielestäni. En ole ravitsemuksen asiantuntija)
– puhdasta ruokaa saa syödä aika paljon, yllättävän paljon
– puhtaalla ruoalla tarkoitan varsinaista ruokaosuutta
– esimerkiksi Shellin kanaviillokki kastikkeineen ei ehkä mene siihen kategoriaan?

3. Mitä syödä? 

Ruoka voi olla hyvinkin monipuolista. Ajattelen ravitsemista, en laihtumista.

– paljon vihanneksia
– selkeät proteiininlähteet kuten liha, kala, kalkkuna, kananmunat, hera- tai riisiproteiini
– selkeät hiilihydraatit kuten bataatti, riisi, riisikakut, taatelit, banaani, hedelmät, kaura joskus
– rasvanlähteinä oliiviöljy, kookosöljy, macadamiaöljy, voi, avokado, mantelit
– paljon marjoja ja marjajauheita
– vähän hedelmiä
– valinnaisia superfoodeja, eli vaikkapa raakasuklaata ja pirtelöiden sekaan jotain

4. Mitä en syö?

– viljoja (riisiä ja kauraa satunnaisesti)
– maitotuotteita
– valmisruokia tai lisäaineita juurikaan
– sokeria (vietän toki karkkipäiviä)

5. Miten paljon, kuinka usein?

– hyvä runko lienee 4-5 tasakokoista ateriaa päivässä
– minulle ”aamiainen on päivän vaikein ateria”, joten en syö sitä
– syön useimmiten 3 isompaa tasakokoista ateriaa

6. Ateriat koostuu siten, että

– jokaisella aterialla on jotain vihanneksia, proteiiniruokaa ja hieman rasvaa
– treenin jälkeen hiilareita (eli riisiä, bataattia tms.) silloin rasvaa vähemmän
– välipaloja en kovasti syö, mutta jos, niin esim. omena, mantelit, taatelit, joku smoothie

7. Lisäravinteet

– vakiosti ja päivittäin kalaöljyä, magnesiumia, probioottia (Puhdas+), monivitamiinia (Strath), D-vitamiinia (Puhdas+).

8. Lisää samasta aiheesta?

– lisäsin blogin etusivulle näkyviin kategoriat. Jos klikkaat sieltä esim. kampanjoiden nimiä Kevätsiivous, Kevätherkku olet sinä, Haluan olla minä, tai Ravinto, Tänään lautasella tms. löydät kyseisen aiheen blogipostaukset kerralla. Ruokakuvia ja kirjoituksia on paljon.

Ne sisältävät myös linkkejä muille sivuille.

Mainokset

5 Responses to “8# ruokavalion kulmakivet”

  1. kx

    Voi päiväruokaa illalla :). Meidän kolmevuotias pyytää usein lihakeittoa / kalaa / jauhelihaa ja salaattia tmv. ”päiväruokaa” aamupalaksi ja syö sitä mieluummin kuin puuroa. Miksiköhän muuten kananmuna ja maitotuotteet on ainoita ”normaalin ihmisen” aamupalaproteiineja? Mie tykkään olla epänormaali ja syödä pihviä kellonajasta riippumatta ;).

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS