Huvin ja urheilun vuoksi.

Suklaabrowniet (G, L, M)

Tein eilen Johannan reseptiä mukaillen ”paleohenkisiä” brownieita, joista tuli … no, liian hyviä. Jos ette luota minun arvostelukykyyni hyvän maun suhteen, luottakaa lapseen: tyttäreni ei usko gluteenittomaan leivontaan, mutta tykkäsi näistä.

Esimerkiksi taannoinen pizza kukkakaalipohjasta on lapsen mielestä edelleen hyvin kyseenalainen, eikä edes Annan (Abreu!) suositus riittänyt. Tarina menee näin: Tein kyseistä pizzaa Nanan baby showereille viime vuonna. Ja koska mukaan oli tulossa Saara, lupasin tehdä tarjolle jotain gluteenitonta. Vein pizzaa, josta kaikki tykkäsivät. 

Anna kysyi reseptiä. Tyttäreni mielestä se ei kuitenkaan ollut todellinen lausunto, vaan ainoastaan kohteliaisuus: ”Annan ilmeestä näki, että ei se oikeasti tykännyt. Että ”kyllä tämä alas menee.”

Heh. En tiedä totuutta vieläkään, mutta lähdetään siitä että jos lapsi tykkää, kaikki tykkäävät.

Tässä valmiit browniet. Erikoinen ”kasa” suklaatuotteita, olisin voinut kuvata kauniimmin mutta en jaksanut asetella.

IMG_5462
Alkuperäinen resepti on tässä: Bataattiset suklaabrowniet. Oma versioni syntyi porkkanasta.

Melkein sama kuin alkuperäinen, en osaa sanoa kumpi olisi parempaa. Johanna käytti tummaa suklaata, minulla oli vain itsetehtyä raakasuklaata (siinä taateleita ja manteleita) jonka sulatin tähän, lisäsin hieman kaakaomassaa. Laitoin myös vähemmän hunajaa ja painoin reseptiin mukaan banaanin. 

Sunnuntain suklaabrowniet

Pohja:

• 70 g itsetehtyä raakasuklaata (taateli, mantelisuklaata) sulatettuna
• 20 g kaakaomassaa (ks. tämä)
• 150 g keitettyjä porkkanoita
• 1 banaani
• muutama taateli pieniksi paloiteltuna
• 3 rkl hunajaa
• 3 kananmunaa
• 1 rkl kookosöljyä
• 2 rkl CocoVi raakakaakaojauhetta
• 1 rkl Carob-jauhetta
• 1 tl piparkakkumaustetta
• 1 rkl Risenta-kookosjauhoa
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl ruokasoodaa
• ripaus Kalaharin suolaa

1. Keitä porkkanat pehmeiksi.
2. Sulata vesihauteessa suklaa ja kookosöljy.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Laita kananmunat, hunaja ja banaani blenderiin tai vatkaa jollain muulla välineellä (tikku tai tehosekoitin?) vaahdoksi. Laita sekaan muut aineet, eli keitetyt porkkanat, sulanut suklaaseos ja kaikki kuivat aineet.
5. Voitele vuoka ja kaada seos siihen.
6. Paista uunissa noin 160° .. hmm. 30-40 minuuttia? Tähän en osaa sanoa enää mitään, mutta alkuperäisessä ohjeessa aika on tuo. En kellottanut.

Johannan ohjeessa on myös kuorrutuksen ohje, tein siitäkin oman version, mutta avokado loppui kesken, vaniljaa ei ollut. Tässä alkuperäinen ohje:

Kuorrutus:

• puolitoista kypsää avokadoa
• 1/2 dl CocoVin raakakaakaojauhetta
• ~1 tl vaniljajauhetta
• 3-4 rkl raakahunajaa tai vaahterasiirappia
• 1 iso rkl CocoVin kookosöljyä

Tällaisia niistä tuli. Kuvat ei yhtään tee oikeutta itse tuotteelle, mutta menköön. Ja mitä otsikkoon tulee – en ole varma voiko brownie edes olla muuta kuin suklaabrownie, mutta en olekaan kokki.

Ei tarvitse olla kokki että saa leipoa netissä. Eikä edes valokuvaaja!
IMG_5458

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS