Huvin ja urheilun vuoksi.

Kahvakuulaharjoittelun perusasia: ote.

Useissa lehdissä on taas kahvakuula-artikkeleita ja liikeoppaita. Se on toki hyvä asia, jotta yhä useampi löytäisi hauskan lajin. Mutta.

Vaikka kahvakuula on kevyt ja hassu pallo, harjoitellessa nostamisen tekniikka on tärkeä. Useissa lehtijutuissa ja kuvissa jopa ote kuulasta on väärä tai muuten kummallinen. Otteen pitää olla sellainen, että ranne ei väänny mihinkään kun kuula on kädessä (räkissä / rinnalla) tai yläasennossa suoralla kädellä.

Maanantaisoturit-kirjassani on näistä perusasioista lisää. Lisäksi olen kirjoittanut näille sivuille useita juttuja tekniikoista. Tuossa oikealla on palkki josta voi hakusanoilla etsiä tai sitten alempana Kategorioista ”harjoittelusta” tai ”tekniikat” löytyy lisää.

Kuten sanottu, kahvan pitää olla kädessä niin, että se ’halkaisee’ kämmenen viistosti ja asettuu siten oikeaan paikkaan myös ranteelle ja käsivarrelle. Jos kahva kulkee keskellä kämmentä, se taittaa ranteen yläasennossa taakse. Tässä pari kuvaa. Ote voi olla vieläkin ’ylempää’ kahvasta / mutkasta, riippuu myös käsien koosta mistä pitää kiinni.

Lukekaa myös:

Kahvakuula: Räkkiasento ja muita perusteita
Kahvakuula: Ote ja räkkiasento II

Mainokset

4 Responses to “Kahvakuulaharjoittelun perusasia: ote.”

 1. Outi

  Jep. Poljinpa tässä eräänä päivänä ihan tarkoituksella r-kioskille hakemaan lehteä luettavaksi. Itku melkein pääsi, kun näki aukeamallisen kahvakuulaliikkeitä… Muuten lehdestä löytyi tietysti hyvää luettavaa, mutta miten yksi aukeamallinen voikin masentaa. Ja koita siinä sitten kertoa ihan uusille kuulailijoille räkkiasennon merkityksestä sun muusta, kun niin monesta tuutista neuvotaan miten sattuu. Jollain lehtijutuilla on merkitystä, koska niistähän sitä mallia otetaan – ja pahimmassa tapauksessa rikotaan itsensä.

  Vastaus
 2. Petra Virtanen

  Uusimmassa Fit-lehdessä oli pari todella häijyä otetta!!!!!! Uijui!!Teki kipeeä jo katsella…. ja tässä ”tekniikkaosiossa” oli vielä viittaus maanantaisotureihin, joten aika härskiä..Toivottavasti jutusta innostunut perehtyy mielummin itse lähdekirjallisuuteen, kuin siihen lehden osioon!!!!!!!

  Vastaus
 3. Satu

  Eee. Kello on yksitoista illalla ja nyt on pakko ryhtyä testaamaan oikeaa räkkiasentoa (omilla vääränlaisilla) kuulilla. :-)

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS